Sastojci
500 g svježih rajčica, 500 g svježih krastavaca, 250 g crvene svježe paprike, 250 g zelene svježe paprike, 50 g mladog luka, ljuta papričica
Za salatni preljev
pola žličice soli, papar, malo ulja, 2 žlice jabučnog octa
Za posluživanje
150 g bijelog slanog sira
Priprema
Povrće oprati. Rajčice, oguljene krastavce i paprike očistite od sjemenki i narežite na kocke. Sve zajedno stavite u dublju zdjelu, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i ohladite. Prije posluživanja salatu posolite i popaprite, dodajte ulje i ocat i dobro izmiješajte. Povrh salate dodajte naribani bijeli slani sir.
Šopska salata 2
Sastojci
40 dkg svježih rajčica, 20 dkg svježih krastavaca, 20 dkg bijelog slanog sira, 4 svježe paprike, 2 glavice luka, 1 suha ljuta paprika, sol, ulje, ocat, peršin
Priprema
Narezati svježe rajčice, svježe krastavce i svježe paprike na kocke i sve dobro izmješati. Zatim dodati ljutu papriku izrezanu na sitne komade i luk narezan na kolutove. Salatu začinite uljem, octom i soli. Na kraju po salati naribajte bijeli slani sir. Ukrasite listićima peršina.