Zbogom draga Kosta!

Zbogom draga Kosta!

Kostadinka Velkovska, među svojim Makedoncima u Hrvatskoj poznata kao Kosta, nakon teškog zdravstvenog stanja umrla je 10. ožujka 2024. godine, u 76. godini života.

Kao hrvatska kazališna glumica i šansonjerka, talentiranom glumom i predanošću umjetnosti ostavila je neizbrisiv trag na hrvatskoj glumačkoj sceni. Njezina nevjerojatna interpretacija različitih likova, od klasičnih do suvremenih, osvojila je srca publike.

Kostadinka je bila ne samo sjajna glumica na sceni, nego i izvan nje, topla i skromna osoba.

Osim u kazalištu, briljirala je i u filmskim i televizijskim projektima, a poseban sjaj donijela je njezina prisutnost na ekranu.

Kostadinka je uvijek bila ponosna na svoje makedonske korijene i nikada nije zaboravila svoje podrijetlo, već je uvijek njegovala svoju povezanost s makedonskom zajednicom.

Njezina privrženost i potpora Makedoniji i makedonskoj kulturi vidljiva je i kroz njezino sudjelovanje u kulturnim događanjima, humanitarnim akcijama i promicanju makedonske kulture i umjetnosti. Njezina prisutnost i angažman u Zajednici Makedonaca u Republici Hrvatskoj bili su inspiracija mnogima koji su učvrstili vezu između nje i njezinih sunarodnjaka.

Njezino je srce uvijek kucalo za Makedoniju, a svojim je primjerom pokazala važnost očuvanja identiteta i kulturne baštine. Svojim radom i angažmanom ostavila je trajan biljeg ne samo u Hrvatskoj, već i među Makedoncima diljem svijeta.

Neka njezina ljubav prema Makedoniji i njezina predanost glumi budu primjer svima da cijene svoje korijene i doprinose zajednici na način koji će ostaviti pozitivan i trajan dojam.

Kostadinka Velkovska ostat će u srcima svojih Makedonaca kao istinska ambasadorica makedonske kulture i ponosna predstavnica svoje zemlje.

Njezin primjer poticanja aktivizma i brige za druge pokazao je da umjetnici imaju snažan utjecaj. Također, promovirala je pozitivne promjene u društvu.

Kostadinka će ostati zapamćena kao glumačka ikona koja je živjela za umjetnost i svoju domovinu, ostavivši za sobom nasljeđe na koje su ponosni njezini Makedonci i kazališni svijet.

Obitelji iskrena sućut.

Draga Kosta, počivaj u miru!

Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj

Comments are closed.