2008

Сјајот на "Белите мугри"

        Продолжувајќи ја традицијата, на 22 ноември 2008 година Заедницата на Македонците во РХ и МКД „Охридски

Летно училиште на Шолта

Во местото Рогач, на островот Шолта, во летниот камп за учење странски јазици – „Еуроклуб”, Заедницата на Македонците во Р.

Илинден 2008.

          Преку илјада луѓе од Загреб, Осиек, Задар, Пула, Риека и Сплит се собраа на 2