Активности МКД ЗГ

Ноќ на книгата 2024.

И оваа 2024 година, по повод „Меѓународниот ден на книгата и авторските права“ и „Денот на хрватската книга“, во Хрватска

Рацинов ден во Самобор

Заедницата на Македонците во Република Хрватска и МКД „Охридски бисер“ од Загреб, под покровителство на Советот за националните малцинства на