Десерти

Баклава

Состојки 1/2 кг кори за баклава; 250 гр путер, 200 гр ореви; шербет: 300 гр шеќер, 500 гр вода, сок

Сутлијаш

Сутлијаш е многу вкусен десерт што лесно се подготвува, а сите го сакаат, особено децата. Тој е самиот по себе скоро