Етно музика

„Езерки“ и „7/8“

Делувајќи во рамките на Хрватско-македонското друштво од Загреб, Република Хрватска, женскиот вокален етно состав „Езерки“ и оркестарот „7/8“ се стекнаа

Етно група „Љубојна“

Битолската етно група „Љубојна“ е синтеза на акустична, електронска, традиционална и современа музика. Таа страсно ја свири оваа музика во

Етно група „Монистра“

Етно групата „Монистра“ е формирана во 2002 година. Составот на групата го сочинуваат: основачот Александар Јовевски (кавал, тамбура, гајда, тапан),

Драган Даутовски

Драган Даутовски е роден во 1957 година во село Русиново, Берово, Македонија. Дипломира, магистрира и докторира на Факултетот за музичка

Етно група “Баклава”

Македонската музичка етно група „Баклава“ основана е во 2005 година, а во моментов ја сочинуваат членовите Елена Христова (вокал), Дејан

Етно група "Синтезис"

Македонската музичка етно група „Синтезис“ оформенa e во 1995 година, а самото име го изразува нивниот музички концепт, комбинација на