Zbogom draga Cvetanka

Zbogom draga Cvetanka

Nakon kraće bolesti, 28. svibnja 2024. godine umrla je naša draga sunarodnjakinja Cvetanka Šestan. Rođena je 1948. godine u bitoljskom selu Optičari u obitelji Piskulovski. Od 1966. godine s obitelji živi u Hrvatskoj, najprije u Zadru, a kasnije 1975. godine preselili su se u Zagreb, gdje je i ostala do kraja života.

Kao ponosna Makedonka bila je članica MKD-a „Ohridski biser“ iz Zagreba još od njegovih početaka. Bila je aktivna u svim sekcijama, osobito u pjevačkoj grupi „Momi biserni“, u folklornoj grupi „Kitka“, u etno radionici i kulinarskoj sekciji. Bila je i članica Upravnog odbora Društva. Sudjelovala je u organizaciji brojnih događaja i aktivnosti, uvijek spremna pomoći, jer su je rad i druženje ispunjavali. MKD „Ohridski biser“ bio je njezin drugi dom, kako je često govorila.

Njezinim odlaskom ostala je velika praznina, ali ostat će u lijepom sjećanju na toplu i iskrenu prijateljicu. Bila je neizmjerna čast poznavati tako dragu, društvenu i vrijednu osobu kakva je bila Cvetanka.

Neka ti je vječna slava za sve. Počivaj u miru.

Obitelji iskrena sućut.

Comments are closed.