Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Задар

Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Задар

Заедницата на Македонците во РХ во соработка со МКД „Билјана“ од Задар, на 05 октомври 2022 година организираше трибина со наслов „Хрватско-македонски културни врски“. Трибината се одржа во просториите на МКД во Задар, под покровителство на Советот за националните малцинства на РХ. Водителка на трибината беше Мирјана Мајиќ, а говореше на тема „Хрватски и македонски јазик – сличности и разлики“.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 139.

Comments are closed.