Денови на глаголицата во Истра

Денови на глаголицата во Истра

Во организација на Заедницата на Македонците во РХ и МКД ИЖ „Св. Кирил и Методиј“ од Пула се следеше патот на глаголицата. Манифестацијата „Денови на глаголицата во Истра“ е финансирана од Советот за националните малцинства во РХ, Истарската жупанија и Град Пула, а се одржа на 23 октомври 2022 година во Бузет, Роч, Хум и Пазин, каде се одржа и промоција на романот „Мајка од магла“ од авторката Габриела Давидовска Баниќ.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 139.

Comments are closed.