Рацинов ден во Самобор и Загреб

Рацинов ден во Самобор и Загреб

  

  

  

  

  

  

  

  

Заедницата на Македонците во Република Хрватска и МКД „Охридски бисер“ од Загреб, под покровителство на Советот за националните малцинства на РХ, македонското Министерство за надворешни работи и Самоборскиот музеј, во периодот од 18-23 ноември 2019 година организираа пригодна програма во Самобор и Загреб, по повод одбележувањето на јубилејната 80-годишнина од издавањето на збирката поезија „Бели мугри“ од македонскиот поет Кочо Рацин.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 122.

Comments are closed.