Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Сплит

Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Сплит

  

  

  

Заедницата на Македонците во РХ во соработка со МКД „Македонија“ од Сплит на 16 ноември 2019 година во рамките на манифестацијата „Хрватско-македонски културни врски“ одржаа трибина на тема „Минатото и сегашноста – мост на една дијаспора“ под покровителство на Советот за националните малцинства на Република Хрватска. Предавач на трибината беше Милена Георгиевска, новинар и педагог.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 122.

Comments are closed.