Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Риека

Трибина „Хрватско-македонски културни врски“ во Риека

  

  

Заедницата на Македонците во РХ во соработка со МКД „Илинден“ од Риека, на 17 декември 2019 година организираше трибина со наслов „Хрватско-македонски културни врски“. Трибината се одржа во просториите на МКД „Илинден“ во Риека, под покровителство на Советот за националните малцинства на РХ. Водител на трибината беше проф. Биљана Стојановска, лекторка по македонски јазик при Филозофскиот факултет во Риека.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 122.

Comments are closed.