Интервју: Илија Христодулов – Да се биде Македонец во Хрватска е чест и гордост!

Интервју: Илија Христодулов – Да се биде Македонец во Хрватска е чест и гордост!

Разговараме со Илија Христодулов, претседател на Заедницата на Македонците во Република Хрватска, еден од иницијаторите за основањето на МКД „Илинден“ во Риека и долгогодишен негов претседател, за тоа како е да се биде Македонец во Хрватска.

Повеќе за тоа прочитајте во “Македонски глас” бр. 142.

Comments are closed.